torsdag 28 december 2023

Iskall sol

Titel: Iskall sol
Serie: Áróra-serien #1
Författare: Lilja Sigurdardóttir
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-08
Antal sidor: 266
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Iskall sol av Lilja Sigurardóttir är första boken i Áróra-serien.


Bokens första mening: "Han försökte sätta sig till rätta på den vassa lavastenen, hittade en stadig ställning och sträckte sig efter handen som stack upp ur väskan."


Så här står det om handlingen: "De isländska systrarna Áróra och Ísafold bor i olika länder och pratar inte med varandra, men när deras mamma tappar kontakten med Ísafold återvänder Áróra motvilligt till Island för att söka upp henne. Hon upptäcker snart att systern inte håller sig undan familjen... hon har försvunnit, spårlöst.
När Áróra konfronterar Ísafolds våldsamma pojkvän Björn och börjar ställa frågor till grannarna - som har egna skäl att hålla sig undan - leds hon in i en mörk väv av intriger och manipulation.
Förbryllad över de motstridiga detaljerna kring systerns liv och bländad av den isländska sommarens midnattssol tar Áróra hjälp av polisen Daníel. Deras spår leder till Björn, men det visar sig att de inte är de enda som gör efterforskningar."


Hur var boken: Detta är en kriminalberättelse som utspelar sig på Island. Vet inte om det var boken eller om det var jag, men det tog väldigt lång tid för mig att komma in i boken, trots att den var lättläst med korta kapitel. Men efter halva boken så lättade det och slutet var riktigt spännande. Hade lite funderingar under bokens gång, men de visade sig vara fel när vi kom till slutet. Kommer definitivt att läsa nästa bok i serien i alla fall.


Betyg: 3 / 5


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar