måndag 24 augusti 2015

Anna och den franska kyssen


Titel: Anna och den franska kyssen
Författare: Stephanie Perkins 
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 297
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Modernista för boken!

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins är en väldigt omtalad bok för tonår / unga vuxna. Jag har både på bloggar och You tube hört så många fina ord om denna. Så klart får man ganska höga förhoppningar när man hör så mycket gott. Det är lite svårt att undvika.

Vad tycker jag då? Jo jag tycker absolut att boken är en charmig, roligt och riktigt mysig feelgood-roman. Den är otroligt lättläst så sidorna bara flyger fram och jag läste ut den på två sittningar. Det är en historia som utspelar sig i skolmiljö. Anna som är huvudkaraktären blir av sin pappa skickad till en skola i Paris för att gå sitt sista skolår där. High school stories är alltid lite småmysigt att läsa och att denna utspelar sig i mysiga Parismiljöer gjorde absolut inte saken sämre. Det är ungdomar, det är kärlek, det är svartsjuka, tonårsstrul och så lite familjeproblem, ja den har alla ingredienser som en sådan här story skall ha. Boken är kanske inte det mest storslagna jag läst men definitivt myspysigt. Kan varmt rekommenderas. Jag skall absolut fortsätta att läsa de nästkommande två böckerna, varav den ena utkommer under hösten.

Baksidestext: Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just börjat besvara hennes känslor.
   Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att Anna inte pratar ett ord franska lär hon känna en del trevliga nya personer, inte minst den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän. Tyvärr är han upptagen - och det kanske hon också är....Eller?
   Annas år i Paris, staden som brukar kallas "världens mest romantiska", visar sig bli omtumlande, hjärtslitande och alldeles fantastiskt. Ett år som förändrar henne för alltid.


Betyg: 4 / 5

3 kommentarer: