tisdag 11 augusti 2015

Tematrio - Sån´t en kan äta


Alltid lika roligt med ny tematrio hos Lyrans Noblesser. Denna veckan skall vi berätta om tre böcker vars titel innehåller något att äta!

1. En doft av apelsin av Joanne Harris. Boken handlar om Framboise Simon, vars enda arv efter sin mor är en receptsamling och en dagbok. Denna bok har hon med sig och så åker hon under falsk namn till sitt barndomshem i en liten by vid Loirefloden. Där startar hon ett crêperie.

2. Vitlöksballaderna av Nobelpristagaren i litteratur 2012 Mo Yan. Berättelsen handlar om bönderna i Paradisets län i Kina. Efter att ha levt under svåra omständigheter så uppmanar regeringen dem att odla vitlök. Det hela leder till att det produceras för mycket vitlök och den går inte att sälja utan ligger och ruttnar i solen. Det hela leder till att bönderna gör uppror mot den korrupta byråkratin.

3. Sushi för nybörjare av Marian Keyes. Berättelsen handlar om Liza Edwards. Hon arbetar på Femme magazine då hon helt plötsligt får reda på att hon blivit befordrad till chefredaktör, hör och häpna i Dublin. Det var nog snarare i företagets filial i New York hon hade trott att hon skulle hamna. Nu skall hon i stället starta ett nytt kvinnomagasin som heter Colleen. Historian kommer sedan att handla om Liza och två andra kvinnor, inte helt lika och med lite olika inriktning på livet.


10 kommentarer:

 1. Vilken bra trio på veckans ämne! Verkligen helt olika böcker, något för alla alltså :)

  SvaraRadera
 2. Joanne Harris böcker är så mysiga!

  SvaraRadera
 3. Tack! Så bra att bli påmind om Vitlöksballaderna, har ju väldigt gärna velat läsa den. Sushi för nybörjare har jag läst, gillade faktiskt den - blev förvånad där... så kan det gå ibland. ;-)

  SvaraRadera
 4. Vitlöksballaderna var mycket bra. har inte läst de andra två

  SvaraRadera
 5. Sushin missade jag helt. Och då stannade jag ändå till vid Vattenmelonen, som var alldeles i närheten :)

  SvaraRadera
 6. Sushi för nybörjare har jag läst och jag är rätt förtjust i Sushi också.

  SvaraRadera
 7. Tre olästa titlar! Men en härlig trio! =)

  SvaraRadera
 8. Av dessa är det bara sushi som är läst men man vet aldrig framöver!

  SvaraRadera
 9. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Men jag är nyfiken på flera av dem. :)

  SvaraRadera