lördag 29 augusti 2015

Eleanor & Park


Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell
Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Tryckt: 2015
Antal sidor: 329
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Månpocket för boken!

Rainbow Rowell är en författare som jag hört mycket gott om, och boken Eleanor & Park i synnerhet. Var otroligt spänd på om det skulle vara något i min smak. Kan definitivt konstatera att det var det!

Bokens två huvudkaraktärer är den rödhåriga tjejen Eleanor, som är den nya tjejen i skolan och dessutom lite rund i formerna, och så är det Park som har en pappa som är krigsveteran och en mamma som är från Asien. Kapitlen i boken är skriven antingen ur Eleanor eller ur Parks perspektiv. Allt utspelar sig under 1980-talet och för mig som älskar musik så blir det en liten nostalgitripp med alla artister och låtar som nämns i boken.

Tyckte otroligt mycket om den här boken. Kan ju först börja med att säga att boken är väldigt lättläst. Så har författaren skrivit med ett otroligt fint språk. Dialogerna är helt fantastiska. Man kan inte undvika att bli berörd av hela berättelsen. Det är en story om den där första fina, pirriga tonårskärleken, men det är också en berättelse om mobbing och av att leva i trasiga hemförhållanden. Ja jag kan absolut rekommendera den här boken. Har ni inte läst den så gör det för berättelsen är jättefin, rörande och gripande.

Baksidestext: Två ovanliga människor. En oemotståndlig kärlek.

Eleanor...rött hår, fel kläder. Stod bredvid honom tills han vände på huvudet. Låg bredvid honom precis innan han vaknade. Fick alla andra att verka gråare och tristare och totalt ointressanta.

Park...Han vet att jag kommer att gilla en låt innan jag har hört den. Han skrattar innan jag kommer till slutklämmen. Det finns ett ställe på hans bröst, strax nedanför halsgropen, som gör att jag får lust att låta honom hålla upp dörrar för mig.


Betyg: 5 / 5

5 kommentarer:

 1. Har varit nära att köpa Eleanor & Park ett par gånger. Nu tänker jag att jag kanske borde köpt den.

  SvaraRadera
 2. Bra boktips! :) Den här vill jag läsa! :)

  SvaraRadera
 3. Tyckte verkligen om den här boken, så himla fin.

  SvaraRadera
 4. Tyckte väldigt mycket om den :)

  SvaraRadera