tisdag 25 augusti 2015

Tematrio - Sommarens minnesvärda


Nu när sommaren lider mot sitt slut så föreslår Lyrans Noblesser att vi skall sammanfatta lite och Berätta om sommarens tre bästa läsupplevelser! Jag tycker att jag har läst många bra böcker under sommaren så visst var det lite svårt att välja, men jag tycker nog ändå att det var trion nedan som hade det där lilla extra.

1. Invandrarna av Vilhelm Moberg var absolut en av de bästa böcker jag läst under sommaren. Det är andra delen i Mobergs fantastiska Utvandrarsvit som handlar om Karl Oskar, Kristina och några andra smålänningar som utvandrade till Amerika på 1800-talet. Moberg skriver helt fantastiskt och man dras verkligen in i dessa människors liv.

2. Dödssynden av Harper Lee, var en otroligt intressant och stark läsupplevelse, där berättarrösten är ett barn vid namn Scout. Platsen för handlingen är en småstad i den amerikanska Södern och den lyfter fram de rasfördomar som fanns där. En svart man anklagas för våldtäkt på en vit kvinna och en vit advokat väljer att försvara honom. Detta leder naturligtvis till konflikter inom samhället.

3. Till sist så väljer jag Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Denna story handlar om Tin Win som är en advokat från New York. Han försvinner en dag spårlöst och när hans dotter några år senare får ett brev av sin mor så leder det henne till faderns hemland Burma och en okänd kvinna.Detta är en helt fantastisk och storslagen kärlekshistoria. Mycket läsvärd.


14 kommentarer:

 1. Utvandrarserien har jag läst för inte så länge sedan och den är ju bara så bra! De två andra finns på min "att-läsa-lista"

  SvaraRadera
 2. Det finns skäl till att klassikerna har blivit klassiker. :-)

  SvaraRadera
 3. Har läst Utvandrarna, den gillade jag verkligen. Borde läsa resten också, har för mig att jag kom igenom halva Invandrarna innan jag blev upptagen av något annat. Dödssynden är riktigt bra.

  SvaraRadera
 4. Konsten att höra hjärtslag har jag liggande här hemma, kan börja med den i så fall.

  SvaraRadera
 5. Invandrarna är fantastisk, men Dödssynden gillade jag inte, den var på tok för pratig för mig :)

  SvaraRadera
 6. Dödssynden är en sån där bok som jag faktiskt inte vet om jag har läst... Jag tycker jag känner till handlingen väldigt väl, men det finns kanske någon känd filmversion?

  SvaraRadera
 7. Dödssynden är verkligen riktigt bra :) Utvandrar-serien vill jag verkligen läsa någon gång.

  SvaraRadera
 8. Mobergs böcker är riktigt bra. Det var ett tag sedan jag läste Dödssynden, men har för mig att den var tänkvärd.

  SvaraRadera
 9. Jag läste första delen av Utvandrarserien den här sommaren.

  SvaraRadera
 10. Jag gillade både "Uvandrarserien" och "Konsten att höra hjärtslag".

  SvaraRadera
 11. Utvandrarserien är fantastisk :) Dödssynden finns på läslistan, men den har blivit stående där ganska länge nu...

  SvaraRadera
 12. Jag har inte läst någon av dessa och är inte jättesugen heller men alltid kul att läsa om andras trevliga läsupplevelser :)

  SvaraRadera
 13. Två klassiker och kanske en blivande :)

  SvaraRadera