torsdag 31 december 2015

Karriär & köksbesvär


Titel: Karriär & köksbesvär
Författare: Sophie Kinsella
Översättare: Elisabet Fredholm
Bokförlag: Damm
Format: Inbunden
Tryckt: 2008
Antal sidor: 367
Finns att köpa hos: Adlibris 

Trots att jag älskar Sophie Kinsellas böcker så har Karriär & köksbesvär blivit stående länge. Men nu är den äntligen läst.

Boken handlar om Samantha Sweeting. Hon är toppadvokat på en av landets största juristfirmor och är på gång att bli delägare. När en stor miss uppdagas så rymmer hon och utan att det egentligen är meningen så har hon fått anställning som hushållerska, vilket blir en katastrof för detta är ett område där Samantha är helt okunnig.

Som alla andra böcker av Kinsella, så är denna underhållande, hjärtvärmande och rolig. I denna berättelse funderar huvudkaraktären mycket över vad som egentligen är viktigt i livet, vilket naturligtvis snittar av sig på läsaren. Gillar den riktigt mycket och kan varmt rekommendera den om man vill ha mysig och lättsam läsning.

Baksidestext: Det här är en berättelse om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt för att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag. Men i stället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat London. Utan att veta hur det egentligen gått till har Samantha tackat ja till ett jobb som hemhjälp ute på landet, långt från alla hon känner och med arbetsuppgifter hon inte har en aning om hur hon skall klara.
   Samanthas arbetsgivare anar inte att de anställer en Cambrideutbildad advokat - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen, än mindre hur man fäller upp strykbrädan...


Betyg: 4 / 5

Läst i #julläsning15-16 och #läsitsnow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar