tisdag 15 december 2015

Tematrio - Litterära fantasier


Veckans tema hos Lyrans Noblesser var riktigt roligt. Vi skall Berätta om tre saker du skulle vilja göra/platser du skulle vilja åka till/karaktärer du skulle vilja möta från litteraturen.

1. Jag skulle definitivt vilja träffa antikvitetshandlare Johan Kristian Homan från Jan Mårtenssons deckare. Då skulle jag vilja följa med honom på något av sina deckaräventyr, te.x. det i Juvelskrinet där handlingen som vanligt kretsar kring Stockholm, vilket är en stad som det var länge sedan jag besökte sist. Där skall vi gå på restaurang och äta god mat, vilket Homan alltid gör. I denna bok drar handlingen även iväg honom till Ryssland. Klart att jag vill följa med honom dit också för Ryssland är ett land som lockar.

2. Jag vill bli hundra år(om jag får vara frisk). Då rymmer jag gärna med Allan Karlsson från Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson, och följer med på hans galna äventyr.

3. Så till sist så skulle jag vilja ha president Mitterrands hatt. Den hatten är liksom huvudpersonen i Presidentens hatt av Antione Laurain. Anledningen till att jag vill ha hatten är att just denna har positiva effekter på bäraren. Man mår bättre och man lyckas i livet om man har den i sin ägo. Låter spännande tycker jag.


9 kommentarer:

 1. Även om jag tycker mycket om Homan så vet jag inte riktigt om jag skulle vilja träffa honom - tänk om jag blir besviken och han inte alls är sån som jag har tänkt mig?

  SvaraRadera
 2. Men oj, en sån hatt skulle man helt klart vilja lägga beslag på! Kul trio! :)

  SvaraRadera
 3. Presidentens hatt skulle passa fint. Bra trio!

  SvaraRadera
 4. maken föreslog Hundraårinen, han fick ju resa runt som Voltaires Candide.

  SvaraRadera
 5. Är inte jätteförtjust i hundraåringen, men skulle gärna ha varit med på en del av hans äventyr :)

  SvaraRadera
 6. Dte var längesedan jag läste Mårtenson. Kanske något att fundera på :)

  SvaraRadera
 7. Jag tror jag skulle reta ihjäl mig på Allan ;-)

  SvaraRadera
 8. Om man ska blir hundra år får man nog vara ganska pigg annars är det inte skoj

  SvaraRadera