tisdag 1 december 2015

Tematrio - Kanada


Lyran blev denna veckan inspirerad av att man firar att författaren till Anne på Grönkulla, Lucy Maud Montgomery skulle fyllt 141 år. Därför blev veckans tema Kanada. Eftersom detta kan bli ett svårt tema så skall vi Berätta om tre saker från Kanada som vi tycker om!

1. Börjar med 2013 års Nobelpristagare i litteratur Alice Munro som kommer från Wingham i Ontario, Kanada. Jag har läst en hel del av hennes noveller de senaste två åren och jag tycker om hennes sätt att skriva. Just nu håller jag på med hennes novellsamling För mycket lycka.


2. En annan kanadensisk författare som jag läst lite av och gillar är kriminalförfattaren Giles Blunt. Har bl.a läst hans böcker, Fruset offer och Svart sorti! Dessa var riktigt spännande.


3. Som nummer tre blir det ingen litteratur utan där kommer en av mina andra passioner in, nämligen musik. Bland musikartister som jag gillar så kommer bl.a country- / pop-sångerskan Shania Twain från Kanada. Nedan kan ni lyssna på en av hennes låtar.9 kommentarer:

 1. Jag visste inte att Shanaia Twain kom från Kanada. Kul att få veta det.

  SvaraRadera
 2. det finns uppenbarligen mycket att hämta i Kanada! Giles Blunt är en stor favorit

  SvaraRadera
 3. Visste inte att Giles Blunt var från Kanada

  SvaraRadera
 4. Mycket musik i veckans tema :) Hade aldrig gissat att Twain var från Kanada, med all den countryn...

  SvaraRadera
 5. Kan tipsa om Louise Penny , från Kanada och hennes böcker utspelar sig också i Kanada

  SvaraRadera
 6. Shania Twain hade jag faktiskt ingen koll på att hon är från Kanada. Fruset offer har jag stående här i hyllan, oläst. Det borde snart vara dags för den.

  SvaraRadera
 7. Giles Blunt var ny för mig, ska lägga namnet på minnet.

  SvaraRadera
 8. Har inte läst dom böckerna.

  SvaraRadera