fredag 12 augusti 2016

Bokbloggsjerka 12 - 15 augusti(tema: skämskudde)


Helg igen och även bokbloggsjerka hos Annika. Så här låter temat denna veckan:

Finns det en karaktär som du tycker är pinsam på ett eller annat sätt men som du ändå inte kan undgå att läsa mer om? Vem i så fall? Om du inte kommer på en karaktär så kanske du ändå har läst en bok som du upplevde vara i pinsammaste laget? Berätta, och du vet ju att det endast är fantasin som sätter gränser!

Jösses vad jag fick tänka denna veckan innan jag kom på någon bokkaraktär som jag tycker är pinsam. Men till slut så kom jag faktiskt på två kvinnliga karaktärer som jag tycker är otroligt pinsamma.

Den första är Bridget Jones från Bridget Jones dagbok och På spaning med Bridget Jones. Läste dessa två böcker för länge sedan och inser att hon hela tiden beter sig oerhört pinsamt. Men när Bridget Jones: Mad about the boy kom 14 år senare så kunde jag inte låta bli att läsa om henne igen.  Det är Helen Fielding som skriver böckerna om henne.

Samma sak är det med Becky Bloomwood från Sophie Kinsellas Shopaholic-serie. Hon gör och säger hela tiden de mest pinsamma saker, men henne kan jag inte heller låta bli att läsa mer om, närmare bestäm sju böcker har jag tagit mig igenom :)


13 kommentarer:

 1. såg motvilligt filmen om Bridget Jones; Kinsella har jag inte läst

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Hon beter sig pinsamt, men jag gillar att läsa om henne och filmerna har jag sett flera gånger.

   Radera
 3. Har inte läst någon av dessa böcker och det verkar inte som att jag precis missat något.

  SvaraRadera
 4. Bridget Jones :) Ja, hon är nog lite pinsam, men jag gillar henne ändå :)

  SvaraRadera
 5. Har bara läst de två första böckerna om Bridget Jones. Tyckte verkligen om ettan (Fielding lyckades verkligen skapa en karaktär som är pinsam men ändå väldigt lätt att tycka om), men i tvåan tröttnade jag lite på henne.

  SvaraRadera
 6. Har bara sett Bridget Jones-filmerna, men det finns ju en och annan pinsam scen där, ja ... :)

  SvaraRadera
 7. Har bara sett Bridget Jones-filmerna, men det finns ju en och annan pinsam scen där, ja ... :)

  SvaraRadera
 8. Känner till men inte läst/sett, kommer nog heller inte att göra, lockar inte alls.

  SvaraRadera
 9. Becky är bra pinsam. Jag har varken sett eller läst Bridget Jones.

  SvaraRadera
 10. Jag gillar Bridget Jones både i bok- och filmform. Men visst är hon pinsam. Becky från Shopaholic-böckerna blev jag tillslut bara irriterad på så jag slutade att läsa böckerna.

  SvaraRadera
 11. Bridget Jones ser jag som en karikatyr och det känns okej. Men Becky Bloomwood, fy! Jag har bara läst första boken men förstår inte varför "alla" älskar dem så. Har dock tänkt att jag skulle läsa eller lyssna på andra boken också, såhär fjorton år senare, och se om det kanske blir bättre. Kinsellas Finding Audrey var riktigt bra!

  SvaraRadera