onsdag 17 augusti 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 33


Hos Barnboksbloggen så är det som vanligt en fråga att svara på även denna veckan. Den lyder:

Vad anser du – är bloggen död som fenomen? Har de sociala medierna tagit över eller är det snarare så att de sociala medierna bara är ett komplement till bloggen? Vilka är dina upplevelser och erfarenheter av att vara bokbloggare och att läsa bokbloggar? 

Jag tror nog att bloggarna kommer att hänga kvar länge än, även om de sociala medierna har gjort sitt intåg med stormsteg. 

Visst är det smidigt med Instagram och Facebook tex. Det går så lätt att posta ett inlägg oftast med en bild och bara någon kort mening. Visst når man också ut till en större grupp människor genom dessa medier. Men jag tycket fortfarande att det är jätteroligt att skriva mina blogginlägg och jag tycker att det är så vansinnigt trevligt att kika in på andras bloggar och läsa om människors liv och intressen.


2 kommentarer:

  1. Det jag kanske tycker är en stor fördel när det gäller bloggar är att man kan skriva mer och lite djupare. Men däremot så är sociala medier ett bra sätt att nå ut till fler.

    SvaraRadera
  2. Jag tror det är för tidigt att dödförklara bloggen. Använder Facebook och Instagram massor, men bloggar gärna också och läser andras bloggar. En kan skriva på ett annat sätt i en blogg jämfört med t.ex. Facebook och Instagram. De olika medierna kompletterar varandra.

    SvaraRadera