onsdag 17 augusti 2016

Skuggsida


Titel: Skuggsida
Författare: Belinda Bauer
Översättare: Ulla Danielsson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2012
Antal sidor: 382
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON

Skuggsida av Belinda Bauer, köpte jag tillsammans med hennes första bok Mörk jord på en bokrea för ett par år sedan. Har redan läst Mörk jord och ytterligare en av Bauers böcker och gillar hennes sätt att skriva riktigt mycket.

Skuggsida börjar med att en äldre dam blir mördad. Detta inträffar på en mindre ort där alla känner alla. Den lokala polisen Jonas Holly kommer att delta i denna utredning. Men den ansvarige polisen blir den mycket osympatiska kommissarie Marvel som kommer dit med sitt team från stan.

Detta blir en spännande story i en vintrig by där vi får stifta bekantskap med en hel del karaktärer och även återse några från Mörk jord. Gillar verkligen det här. Bauer bygger på ett bra sätt upp storyn så spänningen stegras. Och måste säga att boken överraskade på slutet. Kommer definitivt att läsa fler böcker av Bauer. Hennes böcker har kommit för att stanna i min bokhylla.

Baksidestext: Skulle du veta att det var en mördare du hade framför dig om du såg honom i ögonen?

Shipscott mitt i vintern är ett samhälle med stark sammanhållning, där ingen främling passerar obemärkt. Byns polis Jonas Holly blir därför i dubbel mening chockad när en äldre kvinna hittas mördad i sin säng. Hur kan någon ha tagit sig in och mördat henne utan att lämna spår efter sig?
   När utredningen sedan övertas av en påstridig kriminalinspektör känner sig Holly snart åsidosatt. Ska hans första mordutredning vara över innan den ens hunnit börja? Och som om det inte vore nog så anklagar någon i byn honom för att tragedin har inträffat. Det verkar som om någon följer varenda steg han tar. Någon som tvivlar på att han sköter sitt jobb.
   När sedan ännu en person blir mördad övergår smädelserna i allvarliga hot. Förblindad av sin växande paranoia, av oron för sin handikappade fru och av den evinnerligt fallande snön, startar Jonas Holly sin egen desperata jakt på mördaren. Men hoten upphör inte. Och det gör inte heller morden...


Betyg: 4+ / 5


Läst i Hyllvärmarutmaning 2016, spänningsutmaning 2016 och #summerread16

2 kommentarer:

  1. Ja, visst var slutet en stor överraskning. Ser också fram emot att läsa mer av Bauer.

    SvaraRadera
  2. Just den här är nog den jag gillat minst av Bauers böcker. Slutet överraskade, men jag är inte helt säker på att jag gillade det :)

    SvaraRadera