fredag 23 september 2016

Tematrio - Göteborg


Höll alldeles på att glömma tematrion denna veckan, men bättre sent än aldrig. Det är Lyrans Noblesser som håller i detta varje vecka. Eftersom hon åker till Göteborg i helgen så blir veckans tema:

Berätta om tre böcker eller filmer/tv-serier som utspelar sig i Göteborg!

1. Läste alldeles nyligen När inget annat återstår av Mats Ahlstedt. Denna bok handlar om Ella Werner som är en ny profilerare vid Göteborgspolisen. Detta är enda boken av författaren som jag läst, men eftersom jag gillar den så kommer jag garanterat läsa fler. De tidigare utspelar sig uppenbarligen också i Göteborg.

2. Har läst två böcker av Ingrid Elfberg och det är Tills döden skiljer oss åt och Den du borde frukta och båda utspelar sig i Göteborg. Mycket spännande böcker. Ser fram emot att läsa hennes nya bok.

3. Till sist så slutar jag med tv-serie och det blir så klart Johan Falk-filmerna. Absolut den bästa svenska polisserie någonsin, och den utspelar sig i Göteborg. Den här serien börjar egentligen med de tre fristående filmerna Noll Tolerans, Livvakterna och Den tredje vågen. I de två första så arbetar Falk som kriminalpolis i Göteborg och i den tredje så blir han anställ vid avdelningen för organiserad brottslighet vid Europol, Haag. Efter detta gör man hela 17 filmer som handlar om när Johan Falk efter hemkomsten från Haag arbetar vid GSI - Gruppen för Särskilda Insatser i Göteborg.

6 kommentarer:

 1. Tittar ju inte så mycket på tv så Johan Falk har jag missat helt!

  SvaraRadera
 2. Lite imponerad faktiskt, Lena!

  SvaraRadera
 3. Inte läst eller sett någon av dessa.

  SvaraRadera
 4. Mats Ahlstedt är riktig Göteborgsförfattare.

  SvaraRadera
 5. någon Johan Falk - film har jag sett. Ahlstedt och Elfberg känner jag inte igen

  SvaraRadera