söndag 5 februari 2017

Det enda rätta


Titel: Det enda rätta
Författare: Charlotte Rogan
Översättare: Thomas Andersson
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2016
Antal sidor: 541
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Det enda rätta är min första bekantskap med författarinnan Charlotte Rogan. Hade hört talas om hennes tidigare bok Livbåten och att den skulle varit jättebra, så när jag såg att denna kommit ut tänkte jag testa och läsa den först.

Så här står det om handlingen:

"En dag råkar Maggie Rayburn, på ren impuls, stjäla ett komprometterande dokument från sin chefs skrivbord. När upptäckten leder till att fler bedrägerier uppdagas tvingas hon, av de hon trodde var sina vänner, att välja: sanningen eller dem.
   Samtidigt i Irak har kapten Sinclair utfärdat en förhastad order med dödlig utgång. Men hans önskan att åtgärda misstaget verkar kunna leda till än mer katastrofala effekter."


Handlingen i boken är uppdelat i olika kapitel. Varje kapitel är sedan indelat i underkapitel skrivna ur olika personers synvinkel. Vartannat kapitel handlar om Maggie Rayburn och personer runt omkring henne och vartannat kapitel följer de soldater som varit i Irak.

Kan först säga att det var väldigt många karaktärer och ibland så hade man svårt att hålla isär dem, speciellt bland soldaterna. Handlingen var ganska långsam och utdragen. Kände definitivt att jag var mer engagerad i de kapitel som handlade om Maggie och alla dilemman som hon och människor i hennes omgivning ställdes inför. Det som handlade om Irak-soldaterna brydde jag mig inte så mycket om. Men som sagt händelserna kring Maggie var intressanta och man ifrågasatte hur man själv skulle agera om man upptäckte missförhållanden. Skulle man våga agera eller skulle man låta det vara. Synd att författarinnan inte stannade vid berättelsen om Maggie. Då hade jag nog tyckt mycket bättre om berättelsen.


Betyg: 2,5 / 5

Läst i Boktolvan 2017

2 kommentarer:

  1. Jag hade också lite svårt för den här boken, den försökte liksom vara allt på en gång, men i det stora hela så gillade jag den :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig om det du skriver. Det hade räckt med Maggie :)

    SvaraRadera