tisdag 21 februari 2017

Uppvaknandet


Titel: Uppvaknandet
Serie: De mörka tidevarven
Författare: A.R. Yngve
Bokförlag: Wela Förlag
Format: E-bok
Utgiven: 2016
Antal sidor(fysisk bok): 194
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Uppvaknandet av A.R. Yngve är första boken i serien De mörka tidevarven. Detta är en serie för åldersgrupp Unga Vuxna.

Så här står det om boken:

"David Archibald blir uppväckt ur en frusen sömn. Han befinner sig 900 år in i framtiden, i en värld ärrad av katastrofer och krig. Civilisationen har dragit sig tillbaka till befästa stadsstater, där feodalherrarna och deras riddare härskar. David finner sitt öde: att rubba denna medeltida framtid i sina grundvalar och starta en ny renässans. Han blir den osannolike hjälten kallad DARC."

Gillade verkligen den här framtidsskildringen som handlar om en man från slutet av 1990-talet som blev nedfrusen i väntan på att man skulle kunna bota hans cancer. Denna nedfrysning råkade bli längre än han väntat sig, nämligen 900 år. Handlingen utspelar sig i en fiktiv stad som ligger där dagens Madrid ligger.

Boken är lättläst och jättetrevlig. Gillar huvudkaraktären och tycker att det är spännande att följa vad han råkar ut för efter han vaknar upp ur sin långa sömn. Den framtida värld som författaren byggt upp var intressant, det fanns flera spännande karaktärer och sedan gillar jag även att det var illustrationer i boken. Det här är kanske inget mästerverk, men det var något med hela storyn som fick mig att bli intresserad, så jag kommer absolut att läsa de två återstående delarna, snart hoppas jag.

Betyg: 3.75 / 5

Läst i Jordenruntläsning 2017


1 kommentar:

  1. Låter som att det skulle kunna vara något för mig :)

    SvaraRadera