onsdag 8 februari 2017

Tematrio - Överraskande bra


I Tematrion denna veckan vill Lyrans Noblesser att vi skall:

Tipsa varandra om tre böcker som var överraskande bra!

1. Maktens mörka korridorer av Gunnar Wall. Detta är en berättelse om en ung tjej som får ett vikariat på finansdepartementet och blir indragen i en korruptionshärva. Trodde att en bok i politikens korridorer skulle vara lite halvtråkigt, men det visade sig att Wall skrivit en spännande och intressant historia som jag fastnade för direkt. 

2. En officer och spion av Robert Harris. En berättelse som handlar om Dreyfusaffären i Frankrike 1895, där Alfred Dreyfus mot sitt nekande döms för landsförräderi och skickas att avtjäna straffet på Djävulsön. När jag hörde att den byggde på fakta så hade jag inte så höga förhoppningar om att gilla den. Trodde att det skulle vara en torr och tråkig historia. Men så fel jag hade. Harris har lyckats göra boken så jättespännande.

3. Sist så väljer jag Elizabeth är försvunnen av Emma Healey. När jag skulle läsa denna så trodde jag att det skulle vara en vanlig spänningsroman, men oj så fel jag hade. Det var en fin, men sorglig berättelse om 80-åriga Maud. Hon är dement och kan inte förstå vad som menas med lappen där det står att "Elizabeth är försvunnen". Hennes letande efter väninnan flätas samman med minnen av hennes storasysters försvinnande när Maud var barn och även med Mauds dotters känslor över mammans demens.


6 kommentarer:

 1. En officer och spion är den enda jag läst av böckerna i din trio och jag tyckte också bra om den.

  SvaraRadera
 2. Intressanta titlar, blir sugen på alla tre. Jag har läst ett par böcker av Harris, han är bra.

  SvaraRadera
 3. Elizabeth är försvunnen låter som en speciell bok :)

  SvaraRadera
 4. En officer och spion överträffade verkligen mina förväntningar. Historia kan vara spännande :)

  SvaraRadera