tisdag 21 februari 2017

Glasblåsarns barn


Titel: Glasblåsarns barn
Författare: Maria Gripe
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 151
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Glasblåsarens barn är andra boken av Maria Gripe som jag läst på senare tid. Det är en barnboksklassiker som är skriven 1964. Denna fina nyutgåva är publicerad av Modernista och i boken finns originalillustrationerna av Harald Gripe.

Så här står det om boken:

"På en vårmarknad i Blekeryd i Småland, någon gång i början av 1800-talet, försvinner glasblåsarns barn Klas och Klara. Somliga visste att det skulle ske, andra bara anade det, men ingen kunde göra någonting åt saken.
Klas och Klara har blivit bortrövade av Härskaren, som gåva till hans maka Härskarinnan, och nu tvingas de leva i det stora gotiska slottet mitt i en mörk, folktom stad."


Den här boken om när glasblåsarns barn spårlöst försvinner under en marknad är en otroligt spännande, lite mystisk och aningen mörk historia. Här finns både godhet och ondska. Det finns massor med karaktärer varav vissa är mer eller mindre underliga.
   Älskar verkligen författarinnans fina språk även om det låter lite gammaldags. Hennes berättelser ger verkligen sagokänsla. Är så glad att jag har ytterligare någon bok av denna fantastiska författare väntandes i min bokhylla.

Betyg: 4 / 52 kommentarer:

  1. Har inte läst den, men tyckte om filmen som kom för några (många?) år sen.

    SvaraRadera