torsdag 23 februari 2017

Hett i hyllan #80


Torsdag igen och det är som vanligt dags för Hett i hyllan hos bloggen Bokföring enligt Monika. Detta innebär att vi skall plocka fram de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan en längre tid.

Veckans bok blir Bastarden från Istanbul av Elif Shafak. Har för mig att jag köpte denna bok av en annan bokbloggare för flera år sedan eftersom jag tyckte att den verkade bra. 

Så här står det om boken:

"En regnig eftermiddag i Istanbul. I minikjol och högklackade skor skyndar den unga Zeliha fram genom trängseln. Hon rusar in på en läkarmottagning och förklarar att hon vill göra abort. Zeliha är 19 år och ogift. Det som sker den eftermiddagen kommer att förändra hennes liv och livet för alla runt henne.
Tjugo år senare: en familj med fyra generationers kvinnor bor tillsammans i en stor våning i Istanbul. Det vilar en förbannelse över familjen: alla männen i den dör i förtid. Bara Mustafa är kvar - och han har försökt undkomma sitt öde genom att bosätta sig i USA.
Asya Kazanci, Zelihas dotter, är den yngsta av de färgstarka och delvis excentriska kvinnorna i familjen. Hon är trotsig, stolt och upprorisk och på desperat jakt efter sin egen identitet. Asya är faderlös och har mer än en gång i livet blivit kallad oäkting, bastard.
En dag kommer Asyas armenisk-amerikanska kusin Armanoush på besök från San Francisco för att lära känna sin släkt i Turkiet. Ett besök som kommer att leda till livsavgörande insikter för både Armanoush och Asya."


4 kommentarer: