söndag 23 juli 2017

Det lilla bageriet på strandpromenaden


Titel: Det lilla bageriet på strandpromenaden
Serie: Lilla bageriet
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Bokförlag: Massolit Pocket
Format: Pocket
Tryckt: 2016
Antal sidor: 412
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Läste alldeles nyss Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Detta är första boken i en serie. Har har hört många som gillade dessa böcker och jag tyckte att både titel och handling lockade så därför blev den läst.

Så här står det om handlingen:

"Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början."

---

Som jag hade anat så gillade jag den här boken riktigt mycket. Det är en mysig lättläst feelgood som passar ypperligt att läsa under sommaren.

Gillar miljön väldigt mycket eftersom boken utspelar sig i Cornwall som ligger med kusten inpå knutarna. Är också väldigt förtjust i bakande samt recepten som finns i slutet av boken,  och även det faktum att huvudkaraktären Polly flyttar in i en fallfärdigt hus vid havet. Den lilla lunnefågelungen som blir tam och följer Polly överallt är också jättecharmig. Karaktärerna kan man väl ha lite delade meningar om. Vissa är lite väl struliga i mina ögon och Huck verkar helt enkelt så skum. Men i en bok av det här slaget skall det väl finnas lite olika människosorter. Vi hittar så klart lite kärlek och naturligtvis en lite kärlekstriangel. Men det är inget som stör så mycket. Boken är i i mitt tycke väldigt underhållande.


Betyg: 4 / 5

1 kommentar:

  1. Den här är så underbart charmig :) Tvåan är inte fullt lika bra, men ändå en riktigt mysig bok.

    SvaraRadera