torsdag 13 juli 2017

Hett i hyllan #100


Då är det åter torsdag och det är dags att delta i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Här skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider. 

Veckans bok hos mig är Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann. Tror jag hittade denna en en butik strax bredvid Gekås i Ullared för några år sedan. Tyckte att den verkade bra och omlaget lockade. Men inte har det hjälpt. Den står fortfarande i hyllan oläst 😄 Är verkligen hög tid att damma av den och läsa den snart.

Så här står det om handlingen:

"Liza Klaussmanns debutroman Tigrar i rött väder utspelar sig på USA:s östkust under fyrtio-, femtio- och sextiotal. Nick och hennes kusin Helena har vuxit upp tillsammans på den gamla släktgården Tiger House själva symbolen för östkustglamour där de levt ett liv i tryckande sommarvärme, med solblekta båtbryggor och nattliga cocktailpartyn.

Under tiden efter andra världskrigets slut tycks världen stå öppen. Helena ger sig i väg till Hollywood för att söka äktenskaplig lycka, medan Nick är på väg att återförenas med sin unge make Hughes, som just ska återvända från kriget. Men snart börjar den gyllene fasaden spricka. Helenas make är inte mannen han verkat vara, och Hughes kommer tillbaka från kriget sluten och distanserad.

Åter i Tiger House, på 1960-talets rand, försöker Nick och Helena nu tillsammans med sina barn Daisy och Ed återerövra frihetskänslan från förr.Men allt ska komma att förändras när barnen gör en hemsk upptäckt: någon har blivit mördad i närheten av det vackra sommarstället. Släktingarna kastas ut ur sina invanda banor, hemligheter kommer i dagen, och inget i deras liv kommer någonsin att bli sig likt igen."
4 kommentarer:

 1. Den var jag lite sugen på en gång i tiden men det blev aldrig av att jag skaffade den.

  SvaraRadera
 2. jag gillar omslaget. men jag har inte läst den

  SvaraRadera
 3. Trodde först att jag inte hört talas om den, men jag känner faktiskt igen omslaget.

  SvaraRadera
 4. Läste den förra året på engelska, Tigers In Red Weather. Tyckte om den. Tror att jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

  SvaraRadera