onsdag 19 juli 2017

Stormen kommer


Titel: Stormen kommer
Serie: Warriors
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage

Tryckt: 2017
Antal sidor: 357
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokfabriken för boken!

Stormen kommer, bok 4 i den otroligt trevliga serien Warriors är utläst. Det är författarkollektivet som kallar sig för Erin Hunter som skrivit den. Denna serie handlar om fyra kattklaner som lever i skogen. Dessa böcker riktar sig till barn/ungdom.

Så här står det om boken:

"ENDAST ELD KAN RÄDDA VÅR KLAN.

I Åskklanens läger är ingenting sig likt. Som förstekrigare försöker Eldhjärta få klanen att återhämta sig efter Tigerklos förräderi, men förutsättningarna är inte de bästa. Skogens katter plågas av vattenbrist och sjukdom till följd av en outhärdlig värme.

I svåra tider krävs lojalitet och pålitlig vänskap, men ibland slutar vänner vara lojala och ibland övergår vänskap i djupare kärlek."


---

Är så glad att jag fick tips om denna bokserie för ett tag sedan för den är så otroligt trevlig. Man engagerar sig och lever med katterna i skogen. I Stormen kommer är Eldhjärta tillbaka men nu som förstekrigare i Åskklanen. I denna bok liksom de tidigare får vi följa deras liv i skogen, stridigheter med andra klaner och katter utanför klanvärlden. Det är en hel del dramatiska händelser i denna delen. Det är händelser med vissa katter men även naturkatastrofer som ställer till det. Det är vänskap, kärlek, sorg och ovänskap i en salig blandning och det är så otroligt bra. Man blir så engagerad i storyn för det händer saker precis hela tiden, och man bryr sig så mycket om de olika karaktärerna. Sedan slutar denna delen ganska dramatiskt med en riktig cliffhanger, så jag är otroligt sugen på att läsa fortsättningen. Som jag sagt förut så är detta en bokserie som passar både gammal som ung. Läs böckerna!


Betyg: 4,5 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar