torsdag 6 juli 2017

Hett i hyllan #99


Nu så här på torsdagskvällen så tänkte jag delta i Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i. Här skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok är Underströmmar av Joanne Harris. Boken gavs ut 2003 men jag köpte den senare. Är inte säker men jag tror att jag hittade denna på Myrorna och köpte den eftersom jag läst någon annan bok av författaren som jag gillade. Tror faktiskt att det står ytterligare en  oläst av henne i någon hylla.

Så här står det om handlingen:

"Le Devine är en liten ö, inte mycket mer än en samling sandbankar och en klippig ryggrad som lyfter den ur Atlanten, ett par samhällen, en liten fiskpaketeringsfabrik, en enda strand. I generationer har de två byarna, det fattiga Les Salants och det välmående La Houssinière, varit rivaler om fisket, om turistnäringen och om det mesta. Och i samma takt som La Houssinière blomstrat har det gått utför för Les Salants...

Åter i Les Salants efter tio år i förskingringen försöker Mado finna sig tillrätta med bylivets stilla rytm, med det isolerade samhällets nedärvda misstänksamhet och gamla familjefejder. Men hon har svårt att acceptera och bara se på hur öborna tycks ha givit upp – inför det vikande fisket och inför havet som erövrar mer och mer av deras kust för varje besvärligt tidvatten. Mado blir alltmer besatt av tanken att få sin hemby att bli lika välmående som La Houssinière. Men när hennes framtidsplaner bara möts av bybornas fördomar och vidskepelse, vänder hon sig till den gåtfulle främlingen som bosatt sig på ön. Tillsammans beslutar de sig för att bygga ett rev som ska vända tidvattnet och rädda den snabbt eroderande stranden – bara en strand kan locka turisterna till deras sida av ön.
Sakta återvänder livet till Les Salants, men samtidigt vaknar minnet av förflutna tragedier och begravda hemligheter." 4 kommentarer:

 1. Den har jag läst och jag tyckte om den (jag brukar alltid gilla Joan Harris böcker)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst något av henne, men det är helt säkert att jag kommer att göra det någon gång :)

  SvaraRadera
 3. Joan Harris tycker jag om! Den här har jag däremot inte läst än men det vill jag så klart :)

  SvaraRadera
 4. Var det hon som skrev Choklad? Eller någonting med choklad? Den läste jag för hundra år sedan och tyckte om.

  SvaraRadera