torsdag 13 juli 2017

Sthlm Delete


Titel: Sthlm Delete
Författare: Jens Lapidus
Bokförlag: Wahlström & Widstrand
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 462
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Äntligen så har jag läst Sthlm Delete, vilken är andra bok i Jens Lapidus senaste serie som började med VIP-rummet. Har haft denna bok i hyllan sedan strax efter den kom ut och nu ville jag läsa den innan jag ger mig på den nya som kommit nyss.

Så här står det om handlingen: 

"På nytt möter vi Emelie och Teddy, det ofrivilliga paret från Jens Lapidus storsäljande Vip-rummet. Hon: nybliven advokat på glassiga byrån. Han: kåkfararen som försöker leva på rätt sida lagen, numera som advokatbyråns fixare och specialutredare. I STHLM DELETE dras de in en härva med djupa förgreningar i Stockholms olika världar, där historien lever i nuet och hotar alla inblandade.

Ett larm går och en väktare blir kallad till ett hus ute på Värmdö.
Där väntar inget vanligt inbrott utan ett lik: en människa som blivit massakrerad.
En ung man påträffas svårt skadad i närheten av brottsplatsen. Han häktas som skäligen misstänkt för mordet. Emelie Jansson åtar sig i hemlighet att vara hans försvarare, trots att hennes arbetsgivare på byrån är emot det.
Vem är den mördade på Värmdö? Och varför leder så många spår till Mats Emanuelsson, mannen som Teddy kidnappade för länge sedan? Medan Emelie i hemlighet börjar nysta i fallet tvingas Teddy konfrontera sitt förflutna, samtidigt som hans vilsne systerson Nikola är på väg att göra om alla hans misstag. Snart är de indragna i ett spel med galet höga insatser som får våldsamma konsekvenser för dem alla."


---

Gillar den här boken riktigt mycket. Det var roligt att åter stifta bekantskap med Emelie och Teddy. Det är en rafflande handling där många från den undre världen figurerar. Handlingen är spännande och det är en snårig väg innan man börjar få någon klarhet i vad det hela handlar om och vem offret som hittas i början av boken är. Sen blir det ju inte sämre av att boken slutar i en riktig cliffhanger, så nu längtar jag efter att hugga tag i nästa bok.

Gillar Lapidus språk och hur han gestaltar karaktärerna. Han kan verkligen gestalta den undre världen så det känns trovärdigt och han bygger upp spänningen i boken så man vill bara läsa vidare. Gillar verkligen olikheterna när det gäller Emelie och Teddy. Han en före detta kåkfarare och hon en nybakad jurist. Men i brottsfallet så kompletterar de varandra på grund av sina olika bakgrunder. I denna bok så är det en hel del som är bakåt i tiden till perioden före Teddys fängelsevistelse, vilket jag tycker är intressant. Vi får där följa handlingar som har koppling till de nutida händelserna. Ja helt enkelt en bra och välskriven bok helt igenom.


Betyg: 4 / 5

Läst i Hyllvärmarutmaning 2017
 

1 kommentar:

  1. Jag har både denna och första delen olästa i hyllan, vilket i sig är lite märkligt för jag gillar ju Lapidus.

    SvaraRadera