måndag 16 oktober 2017

Visheten vaknar


Titel: Visheten vaknar
Författare: Elin Säfström
Bokförlag: Gilla Böcker
Format: Danskt Band
Tryckt: 2017
Antal sidor: 318
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Gilla Böcker!

För ett tag sedan läste jag En väktares bekännelse, vilken är första boken i Elin Säfströms jättetrevliga ungdomsserie om tonårstjejen Tilda från Stockholm. Hon är tillsammans med sin mormor väktare över stadens alla tomtar, troll, älvor, vittror mm. Jag föll pladask för denna trevligt skrivna bok och när jag hörde att det skulle komma en uppföljare så ville jag absolut läsa den. Så nu är alltså uppföljaren Visheten vaknar läst.

Så här står det om handlingen:

"Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. Det är svårt nog i vanliga fall, utan att trollen springer omkring på stan och beter sig som huliganer. Det visar sig att deras stora högtid, Vishetens dag, närmar sig och det går rykten om att den innefattar en förfärlig rit. Tilda måste se till att ingen skadas samtidigt som hon försöker få ordning på känslorna för Hakim och rädda sin vänskap med Imane. Ingenting blir lättare av att en attraktiv vittra behöver Tildas hjälp och att relationen till Natta börjar bli oväntat komplicerad."

---

Det är så otroligt roligt att åter stifta bekantskap med Tilda och hennes vänner. Nu är det trollen som ställer till det för det är något stort på gång. Älskar verkligen att det är så fantasifyllt och att välkända platser i Stockholm kryllar av naturväsen. I denna delen är det inte bara fokus på alla naturväsen utan även relationer, känslor och förälskelser som hör tonårstiden till. Hela boken är så trevligt skriven och det är både spänning och massor med humor. Ja som sagt, älskar den här boken lika mycket som den första och ser verkligen fram emot att läsa mer om Tilda och hennes äventyr i någon ny bok. Snart hoppas jag!


Betyg: 4,5 / 5

2 kommentarer:

  1. Jag tror Tilda kan vara min favoritkaraktär, hon hamnar i alla fall lätt på topp tio :)

    SvaraRadera
  2. Tilda är en riktigt härlig karaktär ☺

    SvaraRadera