torsdag 22 mars 2018

Hett i hyllan #136


Så här på torsdagen så är det åter dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi dela med oss av de där böckerna som stått länge och samlat damm i våra bokhyllor.

Veckans bok hos mig är Fadersmord av Carina Bergfeldt. Denna pocketutgåva är tryckt 2012 och jag tror jag köpte den runt 2014. Detta är tydligen en psykologisk spänningsroman. Den verkar bra så jag vet egentligen inte varför den står oläst. Kanske är dags nu.

Så här står det om handlingen:

"Med minutiös noggrannhet planerar en anonym mördare att genomföra ett mord på den person som gjort hennes liv till ett levande helvete. Planen på det ultimata mordet läggs i detalj enligt tv-seriemördaren Dexter Morgan som förebild. Hon dokumenterar allt i den skrivbok som, trots sitt makabra innehåll, är utsmyckad som en oskuldsfull flickas dagbok med färgglada muffins. Och för att inte tappa fokus sitter en lapp på kylskåpet där det står: Fadersmord.

Samtidigt som fadersmordet planeras hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön, och det är ingen tvekan om att hon har blivit mördad. Hos Skövdepolisen arbetar kriminalinspektör Anna Eiler intensivt med fallet parallellt som reportrarna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson driver sin egen brottsutredning. Alla tre har sina personliga anledningar till att lösa mordfallet, för i den lilla staden har alla på ett eller annat sätt en relation till varandra relationer som den här vintern sätts på svåra prov. Och kanske bär en av dem på mörkaste hemligheten av alla."
3 kommentarer:

  1. Den läste jag tidigare i år, den var väldigt bra.

    SvaraRadera
  2. Precis den står också oläst i min bokhylla.

    SvaraRadera