tisdag 6 mars 2018

Tematrio - Sorg


Dags för att delta i Tematrio hos Lyrans Noblesser igen. Denna veckan skall vi:

Berätta om tre texter som gestaltar sorg!

1. Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman. Boken handlar om sjuåriga Elsa. Hon är inte riktigt som andra barn i samma ålder. Hennes bästa vän är hennes lite halvtokiga mormor. En dag dör mormor och efterlämnar ett gäng brev till Elsa, brev som Elsa skall lämna till berörda personer.

2. Mocka av Tatiana de Rosnay. Denna berättelsen handlar om en familj med två barn i Paris. En onsdagseftermiddag bli sonen påkörd av en smitare och han faller i koma. Boken beskriver föräldrarnas sorg, frustration både över vad som hänt sonen och över att polisen inte hittar de som kört över deras son.

3. Den röda adressboken av Sofia Lundberg. Boken handlar om 98-åriga Doris, hon har levt ett långt liv fyllt av vänskap, äventyr, lycka och sorg. Hon har en röd adressbok med alla människor hon känt under livet. Men de flesta namn är nu överstrukna eftersom personerna inte finns i livet längre. Doris enda kontakt med omvärlden nu på äldre dar är hemhjälpen och en systerdotter som bor i USA.3 kommentarer:

  1. Mocka vill jag läsa och Den röda adressboken har jag läst.

    SvaraRadera
  2. Backmans bok har jag funderat på att läsa och Den röda adressboken verkar intressant.

    SvaraRadera
  3. Har inte läst någon av de här men är nyfiken på Mocka och Den röda adressboken.

    SvaraRadera