torsdag 3 maj 2018

Hett i hyllan #142


Ja då är det åter torsdag och hos Bokföring enligt Monika är det som vanligt Hett i hyllan. Detta innebär att vi skall plocka fram och damma av någon bok som har stått länge i bokhyllan.

Min bok denna veckan blir Vart tog den söta lilla flickan vägen av Åsa Lantz. Denna pocketbok är tryckt 2012, men jag tror jag köpte den något år senare på EKO i någon reakorg. Boken verkar ju otroligt intressant och gripande så jag fattar inte varför jag inte läst den. Men den skall läsas.

Så här står det om boken:

"Den 30-åriga dokumentärfilmaren Yi Young har väntat länge på att få berätta sanningen. På bästa sändningstid, inför hela svenska folket, tänker hon avslöja det hon var med om då hon som femtonåring skickades från sin fattiga familj i Kina till Sverige med löften om fin utbildning. Hon vill väcka debatt. Hon vill chocka. Och hon vill hämnas. Ingen ska gå fri.

I sin dokumentär berättar Yi om hur hon blev brutalt könsstympad. Det är en mörk historia där både ett världsberömt svenskt modeföretag och regeringskansliet spelat allt annat än smickrande roller. Men samma kväll som första avsnittet sänts får hon en brutal varning och tvingas gå under jorden. Hon finner en oväntad bundsförvant i den karismatiske teaterregissören Viggo Sjöman, som nu plötsligt rycks upp ur sin trygga och ombonade tillvaro. Många bär skulden till det som drabbat Yi. Och de är beredda att göra allt som står i deras makt för att tysta henne…

Vart tog den söta lilla flickan vägen är en gripande, spännande och djupt upprörande berättelse om människosmuggling och slavarbete, om förälskade män och äregiriga föräldrar, om storföretagares cynism och myndigheters feghet." 3 kommentarer:

  1. Känner inte till den här boken, men jag tycker jag känner igen författarnamnet.

    SvaraRadera
  2. Verkar spännande. Hoppas du tar tag i den någon gång. Lycka till med läsningen!

    SvaraRadera