torsdag 17 maj 2018

Hett i hyllan #144


Torsdag och dags för Hett i hyllan. Det är som vanligt Bokföring enligt Monika som håller i detta. Här skall vi dela med oss av en bok som stått och samlat damm i våra hyllor i eviga tider.

Min bok denna veckan är Artighetsreglerna av Amor Towles. Denna bok är i pocketformat och är tryckt 2012. Som vanligt kommer jag inte ihåg om jag hittade de i en reakorg på EKO eller om jag köpte den på Myrorna några år senare. Den verkar faktiskt bra så jag borde läsa den.

Så här står det om boken:

"Nyårsafton 1937 i New York. På en jazzbar i Greenwich Village lär Katey och hennes väninna Eve känna den framgångsrike, världsvane och charmerande bankmannen Tinker Grey. Eve och Tinker tillhör överklassen och vet allt om de oskrivna reglerna i societeten, men för Katey är det en helt främmande värld. Hon arbetar som sekreterare, kommer från mycket enkla förhållanden och har inga fina anor.

Trots sina olika bakgrunder blir de tre oskiljaktiga vänner. Men en tragisk olycka förändrar allt och snart är Katey indragen i ett komplicerat triangeldrama med de två människor hon älskar mest av allt. Hon försöker att finna sig tillrätta i sin nya tillvaro men upptäcker att under den polerade ytan frodas avundsjuka, svek, åtrå och hänsynslösa ambitioner."
4 kommentarer:

  1. Den här har jag läst. Jag trodde jag skulle gilla den mycket, men det var inte i min smak.

    SvaraRadera
  2. Den beskrivningen innehåller väldigt många av mina anti-triggerord :)

    SvaraRadera
  3. Den verkar intressant. Tänk vad smaken är olika. När jag bläddrar runt inser jag att alla gillar olika.

    SvaraRadera