söndag 1 juli 2018

En smakbit på söndag - 1793


Då är det söndag igen och vi är nu inne i juli månad. Dagarna går så fort. Det är idag dags att som vanligt på söndagar delta i smakbiten. Det är numera bloggen Betraktninger som håller i detta.

Boken jag för närvarande läser är 1793 av Niklas Natt och Dag. Det är en historisk kriminalhistoria. Jag har hunnit drygt 70 sidor in i boken, men tycker redan att den verkar väldigt okej. Så här lyder smakbiten:

"Den av Maria församlings kvarterskommissarier som Cardell via Winges och poliskammarens förmedlan stämt träff med har tagit sin frukost i flytande form. Han håller balansen på sin förstubro med besvär, har hicka och luktar som ett kroggolv. Han är satt och bred. Näsan är sned, bruten, och säkert inte bara en gång. Under dess skinn slingrar sig de brustna blodkärlen som en klase iglar."12 kommentarer:

 1. Jag är nog lite nyfiken på den boken, men jag tvekar en aning.

  SvaraRadera
 2. 1793 är så bra. Rå och skrämmande, men väldigt välskriven. Jag läste den för en tid sedan och drömde till och med mardrömmar ...

  SvaraRadera
 3. jag instämmer med Monika. jag tror att den är väldigt bra, men ganska rå, så jag tvekar lite. men det lutar åt läsning. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Funderat på att läsa denna, många tycker ju den är så fantastisk, men undrar om den inte är i råaste laget för mig... tål att tänka på. ;)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Har hört gott om den, men att den ska vara väldigt brutal?

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Många som tyckt om denna men många som sagt att den är väldigt rå. Jag tror inte att det är en bok för mig men vem vet.

  SvaraRadera
 7. Tyckte mycket om den här!

  SvaraRadera
 8. Underbart vokabulär, nu blev jag mer än lite intresserad, den har liksom legat i periferin för jag gillar historiska böcker men inte deckare. Nog borde den vara värd att läsa? tack för smakbiten

  SvaraRadera
 9. Ingenting för kräsmagade men superbra! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Tror inte den boken är nåt för mig.

  SvaraRadera