tisdag 10 juli 2018

Gryning


Titel: Gryning
Serie: Warriors 2: Den nya profetian #3
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Borkförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Utgiven: 2018-04
Antal sidor: 377
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken för boken!

Då har jag med boken Gryning fortsatt äventyren om de fyra kattklanerna i skogen. Serien heter Warriors och vi är där inne i andra sviten som heter Den nya profetian. Serien är skriven av ett författarkollektiv som kallar sig Erin Hunter. Det är en bokserie för ålderskategori 9 - 12 år, men jag tycker att denna serien passar för alla åldrar.

Så här står det om handlingen:

"Mörker, luft, vatten och himmel kommer att stråla samman. Ingenting kommer att bli som förr.
De unga katter som för flera månader sedan lämnade sina klaner har nu återvänt hem till en skog som inte går att känna igen och till katter som bara är skuggor av sina forna jag.
De fyra klanerna måste lämna skogen och det snarast. Men varför kommer aldrig den döende krigaren? Utan den utlovade guiden har de ingen aning om vilken väg som är den rätta.
Krigarkatterna tvingas ut på en resa de aldrig kunnat drömma om och sakta men säkert förändras saker som varit självklara för katterna i generationer."

---

Var så glad att äntligen fortsätta läsa denna helt fantastiska serie. Det har varit så otroligt trevligt och spännande att i denna bokserie få följa alla skogens klankatter i deras spännande men hårda liv.
I denna delen är det människan som utgör ett stort hot mot katterna. Det är en otroligt spännande, dramatisk och stundvis sorglig bok. Jag älskar verkligen varje sekund av berättelsen. Fast jag hunnit läsa så många böcker i serien vid det här laget så fascineras jag fortfarande över att alla katterna blir sina egna personligheter. Älskar också språket som är så fint och där spelar så klart översättaren en stor roll som lyckats få fram nyanserna i språket så fint. Som sagt helt fantastiskt som vanligt och jag rekommenderar alla oavsett ålder att läsa dessa böcker.


Betyg: 4,5 / 5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar