torsdag 2 augusti 2018

Hett i hyllan #155


Ja då är det dags igen för Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i. Här skall vi plocka fram de där böckerna som stått och samlat damm i hyllorna i evigheter.

Veckans bok heter Intrång och den är skriven av David Morrell. Detta verkar vara en spännande bok och det var säkert därför jag köpte den för länge sedan. Boken är i pocket och är från 2008. Som med många fler böcker så kommer jag inte ihåg om den kommer från Myrorna eller någon reakorg på EKO. Den har i alla fall stått länge i hyllan.

Så här står det om boken:

"Asbury Park i New Jersey var under första hälften av 1900-talet ett blomstrande sommarnöje som lockade badturister från hela New York. Juvelen i kronan var det exklusiva Paragon Hotel – byggt av en excentrisk miljonär med en mayapyramid som förebild. När Asbury Parks glansdagar var över och staden förföll barrikaderades alla ingångar till hotellet. Sedan 1970 har det stått orört.
En kylig oktoberkväll samlas fem personer i det nu nedgångna Asbury Park. De är urbana utforskare, de undersöker övergivna byggnader, och har siktet inställt på Paragon Hotel – ett drömobjekt för en urban utforskare. De tar sig in via en servicetunnel, men väl inne står det klart att en i gruppen har en egen agenda för intrånget. Dessutom upptäcker de snart att de inte är ensamma. Där inne i mörkret lurar något långt mer ondskefullt än de någonsin kunnat föreställa sig. Och allteftersom natten skrider kryper det närmare inpå.
Intrång utspelar sig under åtta timmar – från klockan 21 på kvällen till klockan fem på morgonen. Förbered dig på åtta timmars sträckläsning – den här boken kan man inte lägga ifrån sig."4 kommentarer:

  1. Jag har läst hans trilogi om Brödraskapet, den var grymt bra. I alla fall första boken, de andra minns jag egentligen inte :)

    SvaraRadera
  2. Känner inte till den boken men den låter ju spännande.

    SvaraRadera