onsdag 29 augusti 2018

Warcross


Titel: Warcross
Författare: Marie Lu
Översättare: Katarina Falk
Bokförlag: Modernista
Format: PDF
Utgiven: 2018
Antal Sidor: 332
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus
Tack till Modernista för boken! 

Har läst ett par serier tidigare av Marie Lu som jag gillat riktigt mycket, så när jag hörde att Warcross skulle komma och att det var en bok om ett avancerat spel så blev jag genast intresserad. Nu tog det ett litet tag att tills den blev läst, men nu är det gjort.

Så här står det om handlingen:

"Warcross är inte bara ett dataspel, det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom i världen som loggar in på spelet varenda dag.  I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen för att försöka hacka sig in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet en manöver som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka. Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet." 

---

Har ju som sagt läst författarens båda tidigare serier. Den första var en dystopi och den andra var en fatasy och jag tycker att båda varit riktigt bra. Denna bok som är första delen i en ny serie handlar om ett riktigt high-techspel som spelas interaktivt. Emika som är huvudkaraktär i boken är en tuff hackertjej som tack vare ett hack hamnar i Tokyo och får spela i en turnering i detta spel. Gillar detta riktigt mycket. Tycker man om att spela själv som jag gör så är detta perfekt läsning. Det enda tråkiga var att boken var aningen förutsägbar, vilket var synd. Men trots det så vill jag supergärna läsa fortsättningen och jag hoppas så klart att även den kommer i svensk översättning.


Betyg: 3,5 / 5

4 kommentarer:

  1. Har inte läst något av Marie Lu, tänkte ändra på det vid tillfälle.

    SvaraRadera
  2. Ah, det bådar ju gott. Lär dröja innan jag tar tag i denna dock!

    SvaraRadera
  3. Tänkte läsa den nu i september :)

    SvaraRadera