söndag 4 november 2018

En smakbit på söndag - Hemsökelsen på Hill House


Då är det söndag igen och dags för att dela med sig en smakbit ur boken man för närvarande läser. Denna veckan är det Betraktninger som håller i detta.

Började läsa första sidorna i Hemsökelsen på Hill House av Shirley Jackson för flera dagar sedan men så kom en annan bok emellan. Men nu återupptar jag den. Här kommer min lilla smakbit.

"Eleanor Vance var trettiotvå år gammal när hon kom till Hill House. Nu när hennes mor dött var hennes syster den enda person i världen som hon verkligen hatade. Hon ogillade sin svåger och sin femåriga systerdotter, och hon hade inga vänner. Detta berodde huvudsakligen på de elva år hon hade använt till att ta hand om sin invalidiserade mor; det hon fått ut av dem var en ganska god sköterskeutbildning och ögon, som tårades i starkt solljus. Hon kunde inte påminna sig att hon någonsin varit lycklig sedan hon blev vuxen; åren med modern hade byggts upp på ett hängivet sätt kring små samvetskval och små förebråelser, ständig trötthet och oändlig förtvivlan."7 kommentarer:

 1. låter som en perfekt novemberbok.

  SvaraRadera
 2. Den där boken har jag funderat på att läsa. Och november är antagligen rätt tid på året för den.

  SvaraRadera
 3. Jeg har lest We have always lived in the castle og elsket den, så jeg må lese denne og. (Jeg skal bestille den på biblioteket med en gang) :-)
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 4. Shirley Jackson skulle jag vilja läsa, har lånat en av hennes böcker så får se om den blir läst snart.

  SvaraRadera
 5. Låter som en intressant bok. Gör en notering på den långa vill-läsa listan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Jag är så vansinnigt nyfiken på den boken.

  SvaraRadera