torsdag 1 november 2018

Hett i hyllan #168


Ja då är det åter torsdag och hos Bokföring enligt Monika så är det åter dags för Hett i hyllan. Det innebär att vi skall plocka fram någon bok som stått och samlat damm i våra bokhyllor i eviga tider.

Veckans bok hos mig blir Hotell Cicero av R.J. Ellory. Boken är i pocketformat och är tryckt 2010. Detta är en av alla böcker som jag köpt från någon reakorg på EKO för flera år sedan. Nu när jag hittade den så hade jag inte en susning vad den handlade om och vet inte ens om jag någonsin kommer att läsa den.

Så här står det om handlingen:

"Det förflutna lever Annie ONeill betraktar livet från sitt antikvariat på Manhattan. Hon är 30, singel och trött på sin stillsamma, intetsägande tillvaro. När Forrester, en främling som kände hennes far, dyker upp blir hon väldigt nyfiken. Forrester ger Annie en berättelse om liv och förlust, mord och svek. Den tar henne från gaskamrarna i Auschwitz till 60-talets gängliv i New York. Historien utvecklas samtidigt som Annies eget liv ändrar kurs när hon inleder ett stormigt förhållande med en man hon knappt känner. Kommer Annie att förstå innan sanningen hinner ikapp henne? Jag och Rose gjorde oss skyldiga till överlagt mord. Hämnd? Absolut, men likafullt mord och trots att Olson aldrig var noga med att betala ut sina vinster var han i alla fall samvetsgrann som en småskollärare när det gällde lagen. De som sjungit i mitt öra sjöng samma sång för lagens långa arm och på julafton då snön föll över lägenheten på St Luke slog polisen in dörren och satte dit oss. Bortsett från mutor fanns det inte mycket som kunde hjälpa vare sig mig eller Harry Rose, hasardspelandet, spriten, slagsmålen och fnasken, lönnkrogarna och barerna, kokainet och marijuanan som cirkulerade under ölfläckiga bord på serveringarna längs bakgatorna, allt detta kunde glömmas om en hundra dollar i månaden gick till Änkor och barn, men inte ett mord. Mord är mord och det är så man måste se det."

 

8 kommentarer:

 1. Om du inte känner för den tycker jag du ska skänka bort den och bereda plats för mer intressanta böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har några närstående som alltid blir glada när jag gör mig av med böcker :)

   Radera
 2. En helt okänd bok för mig, handlingen lockar inte speciellt mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker inte heller att den lockar. Fattar inte varför jag köpte den från första början :)

   Radera
 3. En bok jag aldrig hört talas om tidigare. Tycker den verkar rätt intressant.

  SvaraRadera
 4. ?I was very pleased to search out this web-site.I needed to thanks on your time for this excellent read!! I definitely enjoying every little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post. online casino

  SvaraRadera