torsdag 22 november 2018

Hett i hyllan #171


Nu så här på torsdag kväll så tänkte jag delta i Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika som vanligt lagt upp. Här skall vi visa upp någon bok som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok blir Anna och Mats bor inte här längre av Helena von Zweigbergk. Det här är ytterligare en bok som jag inte kommer ihåg om jag köpte på Myrorna eller i någon reakorg på EKO. Men den har vilket fall som helst stått flera år i bokhyllan. Boken är i pocket och tryckt 2012. Jag såg nu att det är en fristående fortsättning på en tidigare bok. Tror att det är därför den inte blivit läst för jag har inte första boken.

Så här står det om handlingen:

"Kartongerna står färdigpackade. Skilsmässohandlingarna underskrivna. Det har gått tre år sedan Annas och Mats äktenskapskris briserade under en semestervecka på Sicilien. Trots alla försök att lappa ihop äktenskapet har de inte lyckats, inte ens för barnens skull. Nu lämnar de varandra.

Under sex månader får vi följa de första stapplande stegen i deras nya, parallella liv. Hur gör man när man vill ha kärlek och inte orkar vänta längre? Hur gör man när man börjar om på nytt? Anna och Mats bor inte här längre handlar om två människor som tar språnget ut mot något nytt och okänt - men också hoppfullt och livsavgörande."
3 kommentarer:

  1. Tror inte den skulle vara nånting för mig.

    SvaraRadera
  2. Har nog aldrig känt mig sugen på att läsa något av Helena von Zweigbergk.

    SvaraRadera
  3. Jag har läst flera böcker av Helena von Zweigbergk och gillat de flesta, men den här har jag inte läst.

    SvaraRadera