onsdag 21 november 2018

Två sorters sanning


Titel: Två sorters sanning
Serie: Harry Bosch
Författare: Michael Connelly
Översättare: Patrik Hammarsten
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-08
Antal sidor: 355
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Norsteds för boken!

Två sorters sanning av Michael Connelly är utläst. Det är bok nummer 22 i serien om Harry Bosch vilket är imponerande. 

Så här står det om handlingen:

"Harry Bosch arbetar deltid som volontärpolis i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag blir han kallad till ett apotek de två ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry och hans kolleger in i den smutsiga miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat. Samtidigt aktualiseras ett gammalt fall från hans tid vid Los Angeles-polisen: en dömd mördare hävdar att Bosch för många år sedan satte dit honom på falska grunder, och det verkar finnas indicier som stöder anklagelserna.

Bosch försöker både lösa mordet och rentvå sitt namn, och inser att det finns två sorters sanning: den ena gör en fri, den andra begraver en i mörkret."


---

Jag har läst ganska många av Connellys böcker men några har jag missat. Gillar verkligen hans böcker jättemycket så de som jag inte läst skall läsas så småningom. 

Som alla andra böcker av författaren så är de intressanta, spännande och välskrivna. Det är absolut inte rafflande action utan handlingen och utredningarna tar sig fram i sakta mak. Visst gillar jag snabba deckare, men i fallet med Connelys böcker så passar det att handlingen är lite långsammare. Trots att Connelly skrivit så många böcker så är fortfarande kvalitén  hög. Jag tycker att författaren beskriver det moderna Los Angeles på ett trovärdigt sätt, där skillnaden mellan de som lyckats och utanförskapet lyser igenom. Älskar också Bosch mycket även om han är den där kärve polisen som helst går sina egna vägar. Ja absolut en riktigt hyfsad bok och så klart läser jag mer av Connelly så fort något kommer.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar