lördag 9 februari 2019

Bokbloggsjerka 8 - 11 februari


Då är det helg igen och åter dags för bokbloggsjerka hos Annikas litteratur och kulturblogg. Denna veckan skall vi fundera över vilka drömyrken vi stött på i böckernas och tevens värld.Hon frågar:

Hur ser din lista ut?

Detta var en svår fråga. Med mina sjukdomar och problem så har jag svårt att ens tänka mig en dag på en arbetsplats och dessutom börjar jag närma mig pensionsålder med stormsteg. Men några yrken kunde jag ändå komma på.


 • Jurist
 • Arkeolog
 • Ekonom
 • Kriminalkommisarie 
 • Bokhandlare

8 kommentarer:

 1. Jurist skulle jag kunna tänka mig, i en alternativ verklighet. En jurist som specialiserat sig på att hjälpa sjukskrivna människor som fått problem med Försäkringskassans omänskliga behandling. Arkeolog och bokhandlare skulle ju dessutom vara drömjobb! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle verkligen behövas jurister som kan hjälpa sjuka människor som brottas med Försäkringskassan.

   Radera
 2. Spännande drömjobb. Bokhandel har jag jobbat på, var ganska kul, funderade lite på egen bokhandel men nöjd med att det inte blev mer än tankar. Är väldigt nöjd med att jobba på bibliotek ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inne på att gå bibliotekshögskolan när jag var ung, men till slut så blev det inget med det. Arbetade då på Ericsson och kände att jag trivdes så jag blev kvar där.

   Radera
 3. tänk och vara bokhandlare och välja ut böcker själv.

  SvaraRadera
 4. kriminalkommissarie kunde jag också tänka mig. en har ju läst om och sett så många trevliga. bokhandlarna kanske får det bättre i nästa liv

  SvaraRadera
 5. Arkeolog låter så coolt men det är nog sällan man hittar de stora fynden! Fast även de mindre spektakulära är säkert kul och intressanta.

  SvaraRadera