fredag 27 september 2019

Blott en begravning


Titel: Blott en begravning
Serie: Begravningsbyrån Tranan #2
Författare: Ewa Klingberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-04
Antal sidor: 234
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Historiska Media för boken!

Blott en begravning av Ewa Klingberg är andra delen av serien Begravningsbyrån Tranan. Tyckte att det var så roligt att fortsätta läsa denna trevliga serie.

Så här står det om handlingen:

"När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten.
Men när det visar sig att den avlidne är en välkänd toppolitiker och familjens överhuvud tvingas hon tänka om, särskilt nu när deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, har lämnat byrån. Samtidigt blir konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån allt tuffare och trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till.
När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser det riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagets renommé på nytt och minimera felstegen i framtiden."

---

Det här var verkligen en jättebra uppföljare i denna mysiga feelgood-serie. I denna delen så tycker jag att vi hinner lära känna karaktärerna mycket bättre. Det är riktigt roligt på sina ställen och det är massor med intriger och missförstånd och andra tokigheter under bokens gång. Gillar det jättemycket. Hade gärna huggit tag i nästa del direkt, men får ta och läsa lite annat emellan. Kan varmt rekommendera serien som varit jättemysig hittills.


Betyg: 4 / 5 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar