fredag 27 september 2019

Den försvunna mikrofonen


Titel: Den försvunna mikrofonen
Serie: Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå #3
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Illustratör: Katarina Vintrafors
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-09
Antal sidor: 112
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken för boken!

Det var så otroligt roligt att läsa tredje delen i barnboksserien Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå. Boken heter Den försvunna mikrofonen och Det är Christina Olséni och Micke Hansen som skrivit den. Böckerna är för åldersgrupp 6 - 9 år. Även denna kommer att gå vidare till minsta barnbarnen som är 7 år. Blir perfekt för henne nu när hon börjat lära sig läsa.

Så här står det om handlingen:

"På Vingelskolan råder det schlageryra och hela veckan har gått i musikens tecken. Nu är det så äntligen dags för veckans höjdpunkt, den årliga sångtävlingen, där personalen sjunger och eleverna röstar fram vinnaren. Skolans musiklärare, Lena Toner, är den som brukar kamma hem det åtråvärda priset - Skolans röst. Men när hon ska sjunga är hennes guldmikrofon spårlöst försvunnen. Istället för en mikrofon sitter det en morot i mikrofonstativet och katastrofen är nära! Vem har stulit Lena Toners mikrofon och varför? Kan det vara ett medvetet sabotage för att hon inte ska vinna? Eller är det ett dåligt skämt som spårat ut? Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå, med Otto och Klara i spetsen, har fått ett nytt klurigt uppdrag."

---

Detta är verkligen en jätterolig och jättemysig bokserie för barn. Det är trevliga och kluriga karaktärer som har namn som passar varje karaktär perfekt. Det är småmysig miljö i skolan där böckerna utspelar sig. Det händer saker som tex i denna boken då en guldmikrofon försvinner. Det blir en klurig stund innan gåtan är löst. Älskar även illustrationerna. Det är så roliga, trevliga och färgglada. Hoppas verkligen att både barn och unga kommer att gilla boken lika mycket som jag gjorde.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar:

  1. Hej igen, då var det dags igen, jag har taggat dig i en tag, det skulle vara kul att få läsa dina svar.

    https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/09/min-bokresa-157-two-books-with-one.html

    SvaraRadera