fredag 27 september 2019

Dockleken


Titel: Dockleken
Serie: Stenhammar & Ling #3
Författare: Caroline Engvall
Bokförlag: Southside Stories
Format: E-bok
Utgiven: 2019-04
Antal sidor(fysisk bok): 374
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Southside Stories för boken!

Det både lockade och kändes oroande att läsa Dockleken, vilken är tredje delen i Stenhammar & Ling-serien av Caroline Engvall. Anledningen är för att det två första delarna berört ämnen som övergrepp mot barn. Men nu är den i alla fall läst.

Så här står det om handlingen:

"När relationsexperten Amelia Ekdahl, känd från en kommersiell tevekanal, parkerar bilen på villauppfarten i Stockholmsförorten Gamla Enskede hinner hon bara ana vad som hänger i äppelträdet innan ett vasst föremål träffar henne i magtrakten. Hennes sista stund i livet betraktas av en porslinsdocka med långa, mörka ögonfransar, rosiga kinder och klarblå ögon.
Samtidigt som läkarna på Södersjukhuset förgäves kämpar för att rädda tevekändisens liv, vaknar kriminalkommissarie Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling upp tillsammans. Någonting är inte som det ska i deras relation och så småningom uppdagas en bitter sanning om Ulrika.
Ännu än porslinsdocka hittas i samband med ett i högsta grad misstänkt mordfall. Finns det ett samband mellan offren? Ulrika slukas av utredningen samtidigt som Lovisa tar väl (alltför väl?) hand om en praktikant på redaktionen.
När sanningen går upp för polisen ser det ut att vara för sent: mördaren har redan slagit sina klor i en nära medarbetare och är på väg att fullborda sitt verk."

---

På grund av ämnena i den här serien så var jag som sagt orolig att läsa boken men nu är den läst och jag gillade boken väldigt mycket. Även denna bok är mörk, men på ett lite annat sätt än de två tidigare i serien. Här var det lite klurigt att komma på sammanhanget på en gång. Parallellt med storyn så fick man läsa om någon persons tankar och samtal och jag kunde inte riktigt klura ut vem eller vilka dessa karaktärer var. Men allt klarnade på slutet. Verkligen spännande och mörk bok. Kan verkligen rekommendera den här serien. Men var medveten om att det berör tuffa ämnen.


Betyg: 4 / 5
 

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst den första delen i serien. Jag borde läsa vidare i serien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är väldigt bra men man blir så upprörd av att läsa dem. Finns så mycket ondska i världen.

      Radera