torsdag 31 oktober 2019

Brev från en cell


Titel: Brev från en cell
Författare: Henrik Johansson
Bokförlag: Federativs Förlag
Format: Danskt band
Utgiven: 2019-05
Antal sidor: 312
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Har precis nyss läst ut Brev från en cell av Henrik Johansson. Har läst allt som författaren givit ut tidigare så självklart ville jag läsa även denna.

Så här står det om handlingen:

"Malmö, år 2000. Patrik Pánik dras till Reclaim the streets protester som sprider sig i landet. I slagorden kritiserar rörelsen det samhälle som alltid svikit och Patrik som levt sitt liv i konfrontation hittar ett sammanhang där motståndet blir en kollektiv kraft.Brev från en cell är en berättelse om socialt arv, sociala rörelser och hur flykt och strävan möts i en skärningspunkt under några höstmånader."

---

Boken handlar om ungdomsprotester på Malmös gator och ungdomars sammandrabbning med polisen. Det är väldigt intressant att läsa om detta, om den ilska som finns bland ungdomar. Som vanligt när Henrik skriver så blir man väldigt engagerad i berättelsen. Jag kan känna irritation över den ilska som ungdomarna uppvisar och hur de provocerar polisen för att sedan tycka att inget är deras fel. Boken handlar främst om Patrik, men vi får även lära känna ett par andra ungdomar i Patriks bekantskapskrets. Vi får även följa rättsfallet mot Patrik efter dessa upplopp och man får ta del om vad det gör med en människa att sitta fängslad. Hela berättelsen känns väldigt realistisk och jag gillar det här riktigt mycket.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar