fredag 27 mars 2020

Fem en fredag v. 13: Första gången


Elisamatilda brukar ha fem frågor som man kan svara på varje fredag. Det är första gången jag hakar på detta. Här kommer veckans frågor och mina svar:

1. När var första gången du gick på bio?
Det var väl under 1960-talet då jag och min syster gick på matiné emellanåt. Vet att jag såg Tarzan någon gång, men den filmen jag minns mest var Djungelboken. Den hade premiär här i Sverige i december 1968 då var jag 11 år.

2. När var första gången du gick på zoo?
Även på denna frågan blir det under 1960-talet. 1964 flyttade vår familj från Umeå till Svaneholm utanför Borås. Efter det blev det att vi gick lite då och då till Borås Djurpark.

3. När var första gången du köpte en cd-skiva?
Jag samlade på vinylskivor när de var populärt och när det började komma cd-skivor(tror det var under senare delen av 80-talet) då köpte jag mig en cd-spelare och började köpa på mig cd-skivor i stället för vinyl.

4. När var första gången du åkte skidor?
Det var säkert någon gång när jag var under 7 år och vi fortfarande bodde uppe i Umeå. Men jag har nog förträngt detta. Har nämligen aldrig kommit överens med skidor och stavar. De och jag går absolut inte alls ihop. Minns att vi hade ett skolmästerskap på skidor när jag gick i 5:an. Det gick uruselt. Jag kom sist. Trodde aldrig att jag skulle komma i mål. Tror att denna brist på talang i skidåkning kan vara ärftlig för även min pappa kom sist på ett skolmästerskap när han var barn 😂😂

5. När var första gången du använde internet?
Gick datakurs redan tidigt på 80-talet och arbetade tidigt med datajobb på Ericsson, så jag kom i kontakt även med internet ganska tidigt. Hemma skaffade jag dator med internetuppkoppling 1998.

7 kommentarer:

 1. Godt det ikke bare er meg som ikke liker ski! :) Ønsker deg en fin weekend.

  SvaraRadera
 2. jag tycker att du minns riktigt bra! jag minns inte min första CD - spelare och inte min första CD. och inte minns jag när jag först använde Internet heller men jag tror att det var rel tidigt eftersom jag använde det i arbetet

  SvaraRadera
 3. Oj, en till som inte älskar skidor! Jag har verkligen gjort slut med allt vad vinterfjäll och skidåkning heter.

  SvaraRadera
 4. Det verkar vara många som inte gillar det där med skidor. Jag har aldrig förstått vitsen av längskidor. Jag kan se tjusningen med slalom, och skulle vilja åka.

  SvaraRadera
 5. Min mammas första bio var också Djungelboken, hon var dock ganska liten vill jag minnas när hon såg den :).

  SvaraRadera