fredag 20 mars 2020

Helgfrågan v. 12, 2020


Då är det fredag och helgen står för dörren. Hos Mias bokhörna är veckans helgfråga uppe. Evelina har hjälpt till med veckans fråga. Den lyder:

Hur gör du för att hitta motivation och inspiration till att läsa?
Det brukar absolut inte vara några problem, har i stort sett alltid lust att läsa, Skulle mot förmodan läslusten vara lite låg någon dag så ägnar jag i stället tiden åt att se på film eller tv-serie, att spela något spel en stund eller att lyssna på någon podd eller kika på booktube videos. 

Läser just nu Dit vägen bär av Marie Hedegård och när den är utläst så tänker jag börja på Ön av Ragnar Jónasson.


Bonusfråga: Har du någon favoritmusik du lyssnar på samtidigt som du läser?
Oftast sitter jag och läser när det är tyst, men ibland kan jag ha på Star FM på låg volym på radion. Men jag har lite svårare än förr att ha ljud i bakgrunden när jag läser så det är inte så ofta nuförtiden.9 kommentarer:

 1. Jag läser ju till 99% när jag ska gå och lägga mig och då är det knäpptyst runt omkring mig. De enstaka tillfällen då jag läser på dagtid (typ sommarsemestern) är jag sällan ensam och då är det förstås mer ljud men jag skulle nog inte komma på att slå på musik eller så faktiskt.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Ön av Ragnar Jónasson är så bra, fantastiska miljöbeskrivningar, kan inte läsa i sängen

  SvaraRadera
 3. Det är skönt att läslusten inte försvinner. Jag har nog inte tappat den helt och hållet på länge, men den går lite upp och ner ibland.

  SvaraRadera
 4. Läslust som sviktar brukar sant aldrig bli särskilt långvarig, finns alldeles för mycket spännande oläst! Passar inte det ena så funkar det andra.

  SvaraRadera
 5. Jag har lättare att ha musik nu än vad jag hade förut

  SvaraRadera
 6. Jag föredrar också att ha tyst runtomkring mig när jag läser.

  SvaraRadera
 7. Jag hör inte musiken om jag har på den då jag läser.

  SvaraRadera
 8. Jag har läst Dit vägen bär och håller på med Ön

  SvaraRadera