torsdag 12 mars 2020

Hett i hyllan v. 11, 2020


Så här på torsdagen så tänker jag delta i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok heter Medan han lever: ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet och den är skriven av Elaine Eksvärd. Köpte den när den kommit ut som pocket 2016.

Så här står det om handlingen:

"När Elaine blir mamma kastas hon tillbaka till sin egen uppväxt och inser hur mycket den fortfarande påverkar henne. Hennes liv har formats av de regelbundna sexuella övergrepp som hon utsattes för av den som borde ha stått för tryggheten – hennes egen pappa.
Nu vill hon dela med sig av sin historia för att göra skillnad. Hon tänker inte längre vara tyst. När omgivningen blundar och fingeravtrycken är osynliga kämpar Elaine för rätten att berätta. Hon är trött på att barnen offras för vuxnas heder och anseende. Offren brottas med känslor av skuld och skam fast de inte gjort något fel.
Vi får följa med tillbaka till det tidiga 1980-talet i Stockholms förorter då Elaines föräldrar separerade. Det är ett starkt försvarstal för barnet, en modig och självutlämnande berättelse som visar att det går att komma ut på andra sidan."8 kommentarer:

 1. Har läst en av hennes böcker om retorik!

  SvaraRadera
 2. Den här har jag inte vågat ge mig på. Min syster läste den för några år sedan, och hon blev verkligen berörd, men jag har inte vågat ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är säkert tuff att läsa.

   Radera
 3. Ett viktigt och starkt ämne. Men kanske är den påfrestande att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog att den kan vara lite jobbig att läsa.

   Radera
 4. Tror faktiskt inte jag har hört talas om den förut, men säker är jag inte.

  SvaraRadera