tisdag 24 mars 2020

Ön


Titel: Ön
Författare: Ragnar Jónasson
Översättare: Arvid Nordh
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-04
Antal sidor: 299
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Ön av Ragnar Jónasson är andra boken i serien om kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir, en spännande berättelse som utspelar sig på Island.


Bokens första mening: "Flickan som skulle sitta barnvakt var sen."


Så här står det om handlingen: " Utanför Islands södra kust ligger den isolerade ön Elliðaey. En plats känd för sin vackra, oförlåtande terräng - och där det är lätt att försvinna...
När en grupp vänner reser till ön för att tillbringa tid tillsammans i en jaktstuga och en av dem aldrig återvänder, hamnar utredningen på Hulda Hermanns­ dóttirs bord. Hulda befinner sig på toppen av sin karriär och är fast besluten att lösa mysteriet. Kan det finnas en koppling till mordet på en ung kvinna tio år tidigare ute på Västfjordarna? Rör sig en mördare runt landets karga utposter? Hulda påbörjar en resa för att avslöja öns isande hemligheter. 
Hon måste söka sanningen i det mörka landskapet - samtidigt som hon hemsöks av händelser i sitt eget förflutna."Hur var boken: En otroligt spännande psykologisk deckare. Lite många karaktärer att hålla reda på i början, men man kom in i det ganska fort. Fina miljöskildringar, komplexa karaktärer och ett mörker genomsyrar hela boken. Minst lika bra som första boken.


Betyg: 4 / 5

2 kommentarer:

  1. Visst var den bra! Nästa del har kommit ut tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nästa delen Dimma har kommit och fjärde delen kommer till sommaren.

      Radera