tisdag 14 juli 2020

Demonviskaren


Titel: Demonviskaren
Serie: Alvblodstrilogin #2
Författare: Lovisa Wistrand
Bokförlag: Whip Media

Format: Inbunden
Utgiven: 2018
Antal sidor: 464
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln
Bibliotekslån

Det var ett bra tag sedan jag läste första boken i Alvblodstrilogin, och när jag var på biblioteket sist så fick jag syn på resterande delar så jag lånade dem. Nu är del två Demonviskaren utläst och det är Lovisa Wistrand som skrivit boken.


Bokens första mening: "Jag smyger bland träden."


Så här står det om handlingen:
"Svek. Lögner. Olycklig kärlek. Och en uråldrig ritual som kräver blod och offer.
Iszaelda måste återuppväcka Akares. Tillsammans med Acranta ger hon sig in i dödsvärlden Saxx för att finna honom. Ett kvickt uppdrag blir en härva av missförstånd och faror; tillfångatagna av dödsguden Maevux måste de göra allt för att överleva. En arkaisk ceremoni, demoner, en jakt på sanning och ett hav av blod. Var är Akares?
Keelan vet att förhållanden mellan alv och drake är lika med dödsstraff. Ändå blir han förälskad i någon han aldrig borde ha tittat åt. Känslorna leder honom till våghalsiga beslut till häxor, lögner och de mystiska dimmorna i Eytherthlarn. Snart finner han sig fångad under en fruktansvärd förbannelse.
Vad gör man när allt känns som mörkast? När ens egen kropp börjar förändras och ens blotta närvaro är en fara för andra? Och när man gjort något så hemskt, att ingen någonsin får vet."


Så här var boken: Det var ju ett bra tag sedan jag läste första boken så det tog lite tid att komma in i handlingen igen, men när jag väl gjort det så kunde jag knappt sluta läsa. Jag tyckte att denna delen var lite mörkare än den förra. Miljöerna var väl beskrivna och vissa karaktärer hade utvecklats oerhört och hade ett helt annat djup än i första boken. Det var spännande, det var kärlek, vänskap och såklart drakar. Gillade det och ser nu fram emot att läsa den sista delen i trilogin.


Betyg: 4 / 5


4 kommentarer:

 1. Har precis reserverat Drakviskaren igen. Har lånat den förut men då blev den inte läst. Bra att alla tre delar har kommit för om jag gillar vill jag kunna fortsätta på en gång. Har ofta svårt att kommma ihåg och skilja olika fantasyhistorier åt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa serier kan man lätt blanda ihop.

   Radera
 2. ibland kan det bli långt mellan serier, man glömmer

  SvaraRadera