onsdag 1 juli 2020

Wildcard


Titel: Wildcard
Serie: Warcross #2
Författare: Marie Lu
Översättare: Katarina Falk
Bokförlag: Modernista
Utgiven: 2019
Antal sidor: 317
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln
Bibliotekslån

Läste första boken i Warcross-serien när den kom ut och har tänkt läsa uppföljaren Wildcard ett tag men först nu blev det av. Det är Marie Lu som skrivit boken.


Bokens första mening: "I drömmen är jag tillsammans med Hideo."


Så här står det om handlingen: "Emika Chen överlevde med nöd och näppe det internationella Warcross-mästerskapet. Med sig bär hon nu sanningen om Hideo Tanakas skapelse, en vetskap som gör att hon aldrig mer kommer att kunna lita på den person som en gång var hennes vän och förebild.
Fast besluten att sätta stopp för Hideos fruktansvärda plan slår Emika följe med Phoenix Riders, bara för att upptäcka ett nytt hot på Tokyos neonupplysta gator: Någon har satt ett pris på Emikas huvud. Hennes enda chans att överleva vilar i händerna på Zero och hans hänsynslösa, svartklädda gäng. Men snart inser Emika att Zero inte är den han verkar vara - och att hans beskydd har ett pris.
Insnärjd i en väv av svek och lögner måste Emika bestämma sig: Hur långt är hon beredd att gå för att stoppa mannen hon älskar?"Hur var boken:  Det här var en spännande bok som tog många oväntade svängar innan upplösningen kom. Tyvärr så kändes boken väldigt seg i början och det tog ett tag innan jag riktigt kom in i den. Men när den väl tog fart så läste jag klart den väldigt fort. Det som fått mig att läsa serien var tekniken. Är alltid intresserad när det gäller framtida avancerad teknik eftersom det känns både spännande och skrämmande på samma gång.


Betyg: 3 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar