tisdag 28 juli 2020

Dödsviskaren


Titel: Dödsviskaren
Författare: Lovisa Wistrand
Bokförlag: Whip Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2019
Antal sidor: 474
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandlen
Bibliotekslån

Dödsviskaren är tredje och sista boken i Lovisa Wistrands Alvblods-trilogi.


Bokens första mening: "Gå härifrån."


Så här står det om handlingen: "Blod. Offer. Kärlek på liv och död. Och en demonisk portal som hotar hela Sarador.
Iszaelda är förgiftad och en fara för alla i hennes närhet. Ensam ger hon sig av för att finna den viktiga livsblomman, och Akares följer efter för att vinna tillbaka hennes kärlek. Samtidigt närmar sig mörkret och attacken från demonerna. Portalen måste stängas nu.
I Iszaeldas frånvaro axlar Naeva rollen som ledare och gör allt för att samla allierade inför den kommande invasionen, men hur ska hon få städerna att inse allvaret? De är för få, och fienden för många. Keelan ger sig av för att häva Nyx förbannelse och Nyx vill bara finna Iszaelda. Allt är en enda härva, gruppen är splittrad och hotet kryper närmare och närmare. Känslorna flammar, svärden slår och kärleken svider i hjärtat.
Kommer Iszaelda att återvända i tid? Vad finner Keelan i skogens djup? Kan Nyx förbannelse hävas? Vem offrar sig själv och sin framtid för att rädda dem alla? Och vem kommer att kunna viska med de döda?"


Hur var boken: Det här var en fantastisk avslutning på Alvblods-serien. Det var högt tempo rakt igenom boken. Det var kärlek, hat, svek, sorg, magi och mycket mer och så klart även här storslagna drakar. Sista delen var otroligt mörk och på vissa ställen sorglig. Även miljöerna var mörkare än i tidigare delarna. Gillade boken jättemycket.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar