torsdag 8 oktober 2020

Döden i Gaillac

Titel: Döden i Gaillac
Serie: Enzo Macleod #2
Författare: Peter May
Översättare: Leif Jacobsen
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-03
Antal sidor: 326
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Döden i Gaillac är den andra boken i serien om den fd kriminalteknikern Enzo Macleod och det är Peter May som skrivit boken.


Bokens första mening: "En lukt härskar bland vinrankorna."


Så här står det om handlingen: "Gaillac i sydvästra Frankrike. Gil Petty, USA:s mest uppburne vinskribent, hittas upphängd på en vingård, klädd i den ceremoniella dräkt som används inom brödraskapet l Ordre de la Dive Bouteille och med kroppen marinerad i rött vin. För kriminalteknikern Enzo Macleod ligger nyckeln till mysteriet i att lyckas avkoda Pettys legendomsusade recensioner som kunde lyfta en vingårds rykte till skyarna, eller fullkomligt krossa det. 
Enzo upptäcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att någon tycks vara beredd att stoppa honom, även om det kräver ännu ett mord."


Hur var boken: Andra boken i serien om Enzo Macleod. Denna serien utspelar sig i Frankrike och i just denna boken är det ett mordfall ute vid vindistriktet i Gaillac. Spänningshistorian är riktigt intressant och originell, miljöbeskrivningarna är som vanligt i Mays böcker väldigt målande. Men jag fastnar inte jättemycket för alla karaktärer och så är det lite svårt med alla franska namn. Men det är trots allt väldigt underhållande och trots de små negativa sakerna så kommer jag absolut att fortsätta läsa serien.


Betyg: 3 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar