torsdag 8 oktober 2020

Hett i hyllan vecka 4, 2020


Ja då är det torsdag igen och hos Bokföring enligt Monika så är det åter dags för Hett i hyllan. Där skall vi visa upp de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider. 

Som jag sagt tidigare så är jag ibland lite osäker på vilka böcker jag visat tidigare. Men Mitt i livet av Joyce Carol Oates tror jag inte  jag visat upp. Det är en av många böcker av författarinnan som stått olästa i hyllan länge. Boken är i inbundet och gavs ut på svenska 2002, men jag tror att jag köpte den efter 2010 någon gång på second hand.

Så här står det om handlingen: " Adam Berendt är död. Hans hjärta höll inte när han på USA:s nationaldag den 4 juli dök från en yacht för att rädda en liten flicka från att drunkna i Hudson river. Och lyckades. Hans aska krattas ner bland ogräsen i hans trädgård. Hans efterlevande är en blandrashund, Apollo.

I den välbeställda New York-förorten Salthill-on-Hudson var han överallt omtyckt, ständigt inbjuden till nya fester. Men vem var han? En skarp profil, en begåvad skulptör som aldrig sålde ett verk. En idealist som strödde pengar omkring sig - men var kom pengarna ifrån? En ensam man utan bakgrund och bindningar. Blind på högra ögat och med kläder som mått bra av lite omsorg. Men en man med sanslös dragningskraft på Salthills något uttråkade damer. Som alla tror sig veta: "Han är min." Han är ingens. Och spekulationerna kring honom fortsätter."


 

12 kommentarer:

 1. Har bara läst en bok av henne och den funkade inte för mig. Men jag har fler olästa i bokhyllan så jag ska prova en till vid tillfälle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har endast läst en novell av Oates, men ändå har jag köpt på mig ett helt gäng på second hand :)

   Radera
 2. Jag har inte läst något av henne, men en annan bok står oläst i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har endast läst en novell av henne.

   Radera
 3. Det är ju ett välkänt namn men jag har inte läst något av henne. Trodde jag hade något i hyllan men vid närmare titt var det inte så. Kanske något att låna på biblioteket istället - är hon bäst i novellform, tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet faktiskt inte. Har bara läst en novell av henne ännu.

   Radera
 4. Den har jag läst och jag tyckte att den var jättebra.

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt inte heller läst något av Oates.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst en novell av henne, men vill läsa mer så därför har jag köpt på mig lite böcker.

   Radera
 6. Har inte läst Oates men tänker jag någon gång ska göra det

  SvaraRadera
 7. Hennes böcker brukar jag tycka om.

  SvaraRadera