torsdag 29 april 2021

De kapabla


Titel: De kapabla
Författare: Klas Ekman
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-10
Antal sidor: 365
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


De kapabla av Klas Ekman är författarens debut och jag måste säga att det är en riktigt bra sådan. I dagarna så blev den även en av de nominerade till Årets Bok 2021.


Bokens första mening: "Barnpsykologen krafsade sig i skägget och torra skinnflagor föll ner över hans mörka ulltröja."


Så här står det om handlingen: "Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma. Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke."


Hur var boken: Detta var en väldigt ovanlig thriller, eller jag kan inte säga att det är en renodlad thriller för den handlar mycket om relationer också. Men det var en intressant berättelse där ett dåligt beslut drar igång massa andra dåliga händelser. Boken är lättläst och med karaktärer där den ena är knepigare än den andra. Berättelsen har driv och slutet är en aning förvånande. Riktigt bra!!


Betyg: 4 / 5

 

2 kommentarer: